#8 Een videogesprek met Sheena Byrom

25 March 2022

In de achtste aflevering van de serie vroede vrouwen gaan we in gesprek met Sheena Byrom. De Engelse Sheena Byrom behaalde in 1978 haar diploma als verloskundige. Haar carrière omvat inmiddels een indrukwekkende 44 jaar waarin ze leiding gaf aan de geboortezorg in de National Health service (NHS), drie geboortecentra opzette en een van de eerste verloskundige consulenten in Engeland werd. In 2011schreef Sheena haar memoires getiteld ‘Catching Babies’ en samen met hoogleraar Verloskunde Soo Downe, vormde zij de redactie van de boeken ‘The roar behind the silence’ en ‘Squaring the circle’, waarbij zij het belang van compassie en respect in geboortezorg onderzochten en het bestaande onderzoek met betrekking tot fysiologische verloskunde bundelden.

In de achtste aflevering van de serie vroede vrouwen gaan we in gesprek met Sheena Byrom.

For English see below

De Engelse Sheena Byrom behaalde in 1978 haar diploma als verloskundige. Haar carrière omvat inmiddels een indrukwekkende 44 jaar waarin ze leiding gaf aan de geboortezorg in de National Health service (NHS), drie geboortecentra opzette en een van de eerste verloskundige consulenten in Engeland werd. In 2011schreef Sheena haar memoires getiteld ‘Catching Babies’ en samen met hoogleraar Verloskunde Soo Downe, vormde zij de redactie van de boeken ‘The roar behind the silence’ en ‘Squaring the circle’, waarbij zij het belang van compassie en respect in geboortezorg onderzochten en het bestaande onderzoek met betrekking tot fysiologische verloskunde bundelden. 

Maar misschien is momenteel wel haar belangrijkste wapenfeit dat zij samen met haar dochter Anna het slaperige verloskundig tijdschrift ‘The Practicing Midwife’ overnam en transformeerde in een toegankelijk, eigentijds en dynamisch tijdschrift, uitgebreid met een interactief multimediaal platform voor (student-) verloskundigen en alle andere geboortezorg professionals. Het doel van het platform dat All4Maternity heet,  is om leden in staat te stellen kennis en ervaringen te delen. Het platform is echter ook een plek om voor elkaar te zorgen en elkaar te ondersteunen.  Door leden met elkaar te verbinden binnen een hechte gemeenschap en door middel van effectieve kennisuitwisseling en educatie, maakt het platform dat een onderliggende filosofie van compassie en respect heeft, professionele groei mogelijk. Het tijdschrift zoals het tegenwoordig beschikbaar is, heeft een sterke visie op het stimuleren, cultiveren en handhaven van een cultuur van diversiteit, gelijkheid en inclusie, die is ingebed in alle kernwaarden van het tijdschrift en het platform


Verder lezen

Website: All4Maternity – learning, sharing and caring… Naast het interactieve platform vind je hier zowel het tijdschrift ‘The Practicing Midwife’ en het tijdschrift ‘The Student Midwife’ 

Sheena’s persoonlijke website: http://www.sheenabyrom.com/ 

All4maternity heeft twee podcast series (beschikbaar via iTunes en Spotify – zoek op All4Maternity): The All4Maternity podcast en Midwifery: Love, Life and Learning

Boeken: 


Sheena Byrom has been a practising midwife since 1978. Her career spans an impressive 44 years in which she has lead maternity services, set up 3 birth centers, became one of the first consultant midwives in England.  Sheena wrote her memoirs entitled ‘Catching Babies’ and with midwifery professor Soo Downe, she edited the books ‘the roar behind the silence’ and ‘squaring the circle’, examining the importance of compassion & respect in maternity services as well as presenting research around normal birth. More importantly together with her daughter Anna, she took the sleepy midwifery journal ‘The Practising Midwife’ and turned it into an accessible and vibrant journal whilst creating a dynamic, multimedia platform for midwives, student midwives and all other maternity workers – All4Maternity.  The aim of the platform is to enable members to learn, share and be cared for – by connecting them to a strong community and facilitating effective knowledge sharing, education and professional growth, with an underpinning philosophy of compassion and respect. The journal that exists today has a strong vision of fostering, cultivating and preserving a culture of diversity, equity and inclusion, which is embedded in all their core values.

Further Reading 

Website: All4Maternity which hosts The Practising Midwife journal and The Student Midwife journal: www.all4maternity.com

Sheena’s personal website: http://www.sheenabyrom.com/

All4Maternity hosts two podcast series: The All4Maternity podcast and Midwifery: Love, Life and Learning (both available via iTunes and Spotify – search for All4Maternity):

Interview for the journal of Midwives in Holland > we will add the PDF.

Books:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *