Videogesprek met Ryan

23 February 2022

Kennis en begrip over gender, seksuele-, reproductieve- en geboortezorg is aan het veranderen. Traditioneel is deze zorg heteronormatief en cisgender*. Maar langzamerhand is in de samenleving steeds meer aandacht en ruimte voor seksuele voorkeur en genderidentiteit

Kennis en begrip over gender, seksuele-, reproductieve- en geboortezorg is aan het veranderen. Traditioneel is deze zorg heteronormatief en cisgender*. Maar langzamerhand is in de samenleving steeds meer aandacht en ruimte voor seksuele voorkeur en genderidentiteit 

Als zorgverleners stellen wij onze cliënt centraal. Toch voelt niet iedereen zich altijd gezien en gehoord. Hoe zorgen we ervoor dat de geboortezorg toegankelijk, veilig en inclusief is voor iedereen?

Het vroede geluid wil het gesprek openen over hoe vroedvrouwen en andere verloskundig zorgverleners ervoor kunnen zorgen dat de geboortezorg een plek wordt waar iedereen zich thuis, gehoord en gezien voelt, waar iedereen met respect wordt behandeld, ongeacht gender, sekse en seksuele oriëntatie, afkomst, leeftijd of handicap.

De komende tijd zal het vroede geluid regelmatig aandacht besteden aan inclusiviteit in de geboortezorg. In dit tweede deel gaan Suze Jans en Bahareh Goodarzi in gesprek met Ryan. Eerder schreef Ryan voor ons deze blog.

Ondertussen is Ryan bevallen en het gaat goed met baby Ravi en diens ouders!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *