Verder lezen – Exclusief!!!

22 November 2021

Het Engelse verloskundig tijdschrift The Practicing Midwife (TPM) heeft twee artikelen exclusief ter beschikking gesteld voor de lezers en luisteraars van het Vroede Geluid.
Het eerste artikel Contemporary and future transmasculine pregnancy and postnatal care in the UK van Riley Botelle et al bespreekt de zorg voor transmasculine zwangeren en de noodzaak voor specifieke training voor zorgverleners en onderzoek.


Het tweede artikel LGBTQIA+ maternity care. Pride in Maternity: Proud of what? Van Bunty Lai-Boyd en Sophie Lai-Boyd bespreekt kennis en veranderende inzichten rondom gender en seksualiteit. Zij bespreken onder andere wat er nodig is voor een progressieve aanpak en aanpassing in de verloskundige zorg voor LGBTQIA+mensen.
TPM is een maandelijks vaktijdschrift voor vroedvrouwen en andere verloskundige zorgverleners, maar wordt ook gelezen door zwangeren en andere geïnteresseerden.
Wat opvalt aan TPM is hun visie van leren, delen en zorgen voor iedereen (kernwaarden). TPM zet zich bewust in voor het bevorderen, cultiveren en behouden van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Deze visie is ingebed in hun kernwaarden. De TPM-visie kenmerkt zich door een sterke ethische filosofie, gericht op het met compassie bevorderen van gezondheid en welzijn.
Deze visie is onder andere terug te vinden in de illustraties van Lauren Rebbeck.

The Practising Midwife heeft een multimediale aanpak van een papieren & online tijdschrift, online leren & multimediamodules, een communityforum, blogs, podcasts en veelvuldig gebruik van social media. Daarnaast maken ze een specifieke editie voor student vroedvrouwen.

Voor meer informatie: All4Maternity – learning, sharing and caring…

Binnenkort verwacht: Een interview over de visie van The Practising Midwife met een van de oprichters: Sheena Byrom


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One comment on “Verder lezen – Exclusief!!!