#4 Een videogesprek met Maaike van Rijn

8 June 2021

In de vierde aflevering van de serie vroede vrouwen gaan we in gesprek met Maaike van Rijn. Maaike van Rijn studeerde in 2004 af aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Dit was het startpunt van een zeer gevarieerde loopbaan.

In de vierde aflevering van de serie vroede vrouwen gaan we in gesprek met Maaike van Rijn.

Maaike van Rijn studeerde in 2004 af aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Dit was het startpunt van een zeer gevarieerde loopbaan.

Maaike heeft tussen 2004 en 2011 als waarneemster in de eerste lijn in Den Haag gewerkt. In dezelfde periode deed zij ook verschillende missies voor Artsen Zonder Grenzen.

Naast haar klinisch werk, waren tijdens deze missies haar aandachtsgebieden onder andere de toegankelijkheid van de verloskundige zorg, public health, reproductive and sexual health en omgang met seksueel geweld en vrouwenbesnijdenis. 

In 2014 behaalde Maaike haar Master of International Health aan

het Koninklijk Instituut voor de Tropen.  Hiervoor volgde zij onder andere verschillende modules binnen en buiten Europa.

In 2010, toen zij weer terug in Nederland was, begon Maaike als klinisch verloskundige in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Dit heeft zij van 2017 tot 2020 gecombineerd met het voorzitterschap van de kerngroep klinisch verloskundigen van de KNOV, een gastdocentschap bij de Verloskunde Academie Amsterdam en andere bestuurlijke  activiteiten.


Verder lezen

Moynihan R, Brodersen J, Heath I, et alReforming disease definitions: a new primary care led, people-centred approachBMJ Evidence-Based Medicine 2019;24:170-173

fbclid=IwAR0dJmuWovvuzcSx73_M6bpNwAZQswpW85ajpkAZkau8GnePTQej8Bk1ue4m/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *