#10 een videogesprek met vroedvrouw margot

10 January 2023

In de tiende aflevering van de serie vroede vrouwen gaan we in gesprek met Margot van Dijk, ook wel bekend als Vroedvrouw Margot.

Margot studeerde in 2013 af en heeft sinds die tijd in een maatschap en later als case load vroedvrouw gewerkt. Sinds 2021 kreeg zij steeds meer bekendheid toen ze onder de naam Vroedvrouw Magot artikelen ging schrijven over de verloskunde. Ze maakt de wetenschappelijke literatuur inzichtelijk voor de zwangere, maar net zo goed voor de eigen collega’s. Bahareh en Sanna gaan met haar in gesprek over autonomie van cliënten en zorgverleners, de geschiedenis van de verloskunde en waarom het belangrijk is die te kennen en natuurlijk over haar platform Vraag de Vroedvrouw waar steeds meer zwangeren en geboortewerkers te weg naar weten te vinden.

.


Verder lezen/luisteren

Website:

https://www.ad.nl/dossier/vraag-de-vroedvrouw~/

https://www.instagram.com/vroedvrouwmargot/?hl=en


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *