#9 Een videogesprek met Myrte van Lonkhuijsen

10 October 2022

In de negende aflevering van de serie vroede vrouwen gaan we in gesprek met Myrte van Lonkhuijsen. Myrte is van origine pedagoog, maar is sinds 2000 fulltime werkzaam als Lactatiekundige IBCLC in Weesp en Amsterdam en omstreken

Myrte is van origine pedagoog, maar is sinds 2000 fulltime werkzaam als Lactatiekundige IBCLC in Weesp en Amsterdam en omstreken.  Veel Amsterdamse moeders kennen haar van een van de eerste borstvoedingswinkels, voorlichtingsavonden over borstvoeding en als de lactatiekundige die je toch nog verder kan helpen als je alles al geprobeerd hebt. Sinds kort heeft ze een centrum mede-opgericht waarin je zowel terecht kunt voor begeleiding van borstvoeding, voorlichting over zwangerschap en bevallen, het dragen van je baby en psychologische hulpverlening voor jonge moeders.

Myrte geeft ook les aan verschillende zorgprofessionals bij  Vrouw en Zorg en de Amstelacademie, schrijft mee aan richtlijnen en is een vraagbaak voor zowel verloskundigen als lactatiekundigen. Begin deze maand bracht zij een podcastserie uit over de combinatie van werken en borstvoeden.

Bahareh en Suze gaan met deze vroede vrouw in gesprek over borstvoeding, de samenleving, onderzoek en natuurlijk politiek.

Hoe kan het dat er zo weinig aandacht is voor borstvoeding in de opleiding tot verloskundige of arts?

Met welke begeleiding help je als verloskundige je cliënt nu echt verder?


Verder lezen/luisteren

Website:

https://www.myrteibclc.nl/

https://hetgrotebegin.nl

Podcast: 


De keuringsdienst van waarde: https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/25-02-2021/KN_1725001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *