vroede vio’s aflevering 4: stages in het buitenland

25 October 2022

In de vierde aflevering van vroede vio’s is Bahareh Goodarzi wederom in gesprek met Fleur, Loes en Fleur over hun ervaringen met stages in het buitenland. Zo heeft Loes net haar stage afgerond in Canada en verteld hoe de verloskunde daar gerealiseerd werd.

aflevering 4: buitenlandstage

In de vierde aflevering van vroede vio’s is Bahareh Goodarzi wederom in gesprek met Fleur, Loes en Fleur over hun ervaringen met stages in het buitenland. Zo heeft Loes net haar stage afgerond in Canada en verteld hoe de verloskunde daar gerealiseerd werd.

Loes maakte onderdeel uit van een omgeving met Amisch en Menonnieten. Hierdoor was er veel sprake van thuisbevallingen die zij mocht begeleiden.

Tijdens het gesprek stellen we een aantal belangrijke vragen.

Wat kunnen wij, hier, leren van de zelfstandige vroedvrouwen in Canada? 

Zou het in Nederland ook een positief effect hebben op het naar beneden brengen van het aantal verwijzingen bij thuisbevallingen als je met 2 vroedvrouwen bent in plaats van in je eentje met een vaak onbekende kraamzorg? 

Ook hebben we het over capaciteitsproblemen in de ziekenhuizen, ook in Canada is het een aandachtspunt. 

Dit alles en nog veel meer in de nieuwe aflevering.

Luister mee en laat ons weten wat je denkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *